Image
02.07.2018

VALGUTRÜHVLID: maitsev ja tervislik vahepala



Valgutrühvleid võib küll pidada maiustuseks, kuid tugevama treeningu järel taastavad kiiresti energiavaru ja seetõttu võib neid parimaks vahepalaks pidada. Kui teha trühvleid rohkem ja panna ilusasse karpi, ei leia sa tervislikumat külakosti, mida kaasa võtta! Natuke koostisosi ja veidike aega on kõik mida sa trühvlite valmistamiseks vajad.

Siit leiad mõned retseptid, kuid võid julgelt eksperimenteerida erinevate valgupulbri maitsetega – proovi trimiisu või metsapähkli maitseid (vaata erinavte maitsetega valgupulbri komplekte SIIT, kasuta kaerahelbeid ja chia-seemneid ning lisa pähklivõid kasvõi iga retsepti puhul! Väga hea kvaliteedi ja hinnaga pähklivõid ning pähklipulbrid leiad SIIT lingi alt. 

Varu ilusaid muffinivorme ja erinevaid karpe, et oma maiustused kaunilt pakendada…sööme ju eelkõige silmadega! 

healthy-recipes-4-gourmet-whey-protein-truffles-header

TUMEDA ŠOKOLAADI VALGUTRÜHVLID

Kas teadsid, et tume šokolaad on hea tuju toit? Ja seda mitmes mõttes. Esiteks, kuna tume šokolaad stimuleerib nn õnnehormooni endorfiini teket, hoiab see ära stressi ja loob hea meeleolu. Ja teiseks, kakao sisaldab rikkalikult magneesiumit –magneesiumipuudulikkust on seostatud nii südamehaigustega kui ka depressiooniga, seega on tükk kvaliteetset šokolaadi päevas mitte ainult lubatud, vaid koguni soovitatav. Ja kui su tuju on niigi hea, läheb see tumedat šokolaadi nosides veelgi paremaks! Proovi järele!

  • 4 mõõtekulpi šokolaadimaitselist valgupulbrit (ca 55 g)
  • 2,5 spl magustamata kakaopulbrit (võimalusel toorkakao)
  • 2 spl Stevia pulbrit
  • 0,6 dl täispiima
  • 4 spl purustatud mandleid

Sega kõik koostisosad hoolikalt kokku, kui segu jääb liiga vedel ja kleepuv, lisa kakaopulbrit. Vormi trühvlid ja veereta neid kakaos. Lase trühvlitel seista külmas mõni tund või lausa üleöö.

 

PÄHKLI-VALGUTRÜHVLID

Pähklites on head rasvad, kasulikud taimsed valgud ja kehale vajalikud kiudained, mis aeglustavad süsivesikute omastamist ja toidavad soolestikus elavaid häid baktereid. Kas ikka maius või tervist tugevdava vahepala – otsusta ise ja vajadusel sega kokku topelt kogus tooraineid!

  • 2 mõõtekulpi vaniljemaitselist vadakupulbrit (ca 25 g)
  • 3 tl agaavi siirupit
  • 50 g purustatud maapähkleid või pähklipulbrit
  • 3 spl mandlipiima

Sega kõik koostisosad hoolikalt kokku – kui segu liiga kuiv, lisa mandlipiima. Vormi trühvlid ja veereta pähklipurus. Lase trühvlitel seista külmas mõni tund või lausa üleöö.

PÄHKLI-VAARIKA VALGUTRÜHVLID

Marjade kasulikkusest pole mõtet pikka juttu teha – külmkuivatatud vaarikate asemel võid kasutada teisi marju nagu maasikaid, pohli või mustikaid! Guugelda ostukoht ja telli neid varuga ette.

  • 2 mõõtekulpi vaniljemaitselist vadakupulbrit (ca 25 g)
  • 0,7 dl kaerahelbeid
  • 2 spl agaavi siirupit
  • 0,9 dl purustatud mandleid
  • 1 spl mandlipiima
  • 0,6 dl kamajahu
  • peotäis külmkuivatatud vaarikad

Sega kõik koostisosad, väljaarvatud vaarikad, hoolikalt kokku – kui segu on liiga vedel, lisa kamajahu või kaerahelbeid. Vormi trühvlid, purusta külmkuivatatud vaarikad ja veereta vaarikapurus. Võid vaarikapurule lisada kookoshelbeid. Lase trühvlitel seista külmas mõni tund või lausa üleöö.

APELSINI VALGUTRÜHVLID

Rohkem värskust, värvi ja tervist – apelsinikoores ja ka teistes tsitrusviljades sisalduvad flavoonid pakuvad kaitset südamehaiguste ja põletike vastu. Samuti on apelsinikoorel suurem kolesteroolitaset alandav efekt kui mõningatel retseptiravimitel.

  • 2 mõõtekulpi vaniljemaitselist vadakupulbrit (ca 25 g)
  • 0,7 dl kaerahelbeid
  • 2 spl agaavi siirupit
  • 0,9 dl purustatud mandleid
  • 1 spl mandlipiima
  • 0,6 dl kamajahu
  • 1 spl riivitud apelsinikoort

Sega kõik koostisosad hoolikalt kokku – kui segu liiga kuiv, lisa mandlipiima. Vormi trühvlid ja veereta apelsini koortes. Lase trühvlitel seista külmas mõni tund või lausa üleöö.

 

Allikas: Muscle&Fitness Hers